времето солун Options

. Задължително се разходете там – идеално място за снимки. С часове мога да стоя там и да гледам преминаващите корабчета.

Тази статия е за града. За други значения на Солун, вижте Солун (пояснение). За други значения на Тесалоники, вижте Тесалоники (пояснение).

Едно посѣщение изъ еврейската часть, дѣто живѣатъ по-бѣднитѣ евреи, е голѣма смѣлость. Четире и петь етажни кѫщи, прѣпълнени съ хора, вонѣятъ извънмѣрно много, построени сѫ една срѣщу друга толкозъ на близо, щото улицитѣ сѫ непроходими за вола, вслѣдствие на което тѣ сѫ тъмни, влажни и прѣпълнени съ нечистотии. Женитѣ, съ разгърдени пазви и немирни дѣца, лежатъ по портитѣ или на улицитѣ, облѣчени съ кални и изпокъсани дрѣхи и изглеждатъ чужденеца неприятно, за дѣто е посмѣялъ да тръгне изъ тѣхнитѣ улици.

Площад „Аристотел“ • Бялата кула • Църквата „Свети Димитър“ • Концертната зала • Крайбрежна панорамна гледка

Светли повърхности, като пясък, вода и сняг, ще се увеличи на ултравиолетовите лъчи.

бялата кулавилиславградгърциялятометеораморепътеводителпътуванесолун

Арката на Галерий Градът е столица на една от четирите римски провинции в Македония след завладяването му от римляните. При второто си посещение в Македония Апостол Павел проповядва в местната синагога, която била главна за евреите от района, и времето солун поставя началото на християнското братство и църква.

Абонирай се, за да получаваш редовни вдъхновения за нови дестинации и ексклузивни оферти всеки месец!

Първа четвърт Времето в Солун: Облачно, без същ. валежи Почасово Нощ

.. като минаваше посред града, беше вече току-речи завладяна от българи – бакали, обущари, бакърджии, шивачи кожухари. “

Обекти на световното културно и природно наследство в Гърция

Абонирай се, за да получаваш редовни вдъхновения за нови дестинации и ексклузивни оферти всеки месец!

Побратимени градове[редактиране

Град Солун е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Градът е център и на Солунската епархия на Гръцката православна църква. В Солун се намира катедралата „Непорочно зачатие на Дева Мария“, която е седалище на католическия Солунски апостолически викариат.

For more info времето солун.

Мраморен саркофаг „Амазономахия“, Археологически музей, Солун

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *