времето солун No Further a Mystery

. Задължително се разходете там – идеално място за снимки. С часове мога да стоя там и да гледам преминаващите корабчета.

Солунски археологически музей · Музей на старогръцките, византийските и поствизантийските музикални инструменти · Музей на гипсовите отливки на Философския факултет · Музей на Солунския римски форум

А съвсем близо до Кулата, се намира и една от най-посещаваните атракции на града – скулптурата с чадърите. Всеки иска да си направи снимка там, за съжаление аз не успях заради дъжда. А вечер конструкцията е красиво осветена и привлича още повече погледите на минувачите.

Площад „Аристотел“ • Бялата кула • Църквата „Свети Димитър“ • Концертната зала • Крайбрежна панорамна гледка

В допълнение към нормалната прогноза за температура и дъжд, графиката показва прогноза за вероятността. Прогнозата за вероятността се генерира чрез изчисляване на множество прогнози, като се използват малко различни първоначални условия.

Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула (Λευκός Πύργος). Други по-известни са църквата „Свети Димитър“, градската крепостна стена, Галериевата арка, ротондата „Свети Георги“ и други.

На Солун е наречена улица в кварталите „Белите брези“, „Красно село“ и „Борово“ в София (Карта). Личности[редактиране

Създаване на сметка Влизане Лични инструменти Създаване на сметка

Следващата ни спирка беше базиликата „Свети Димитър“ – най-голямата църква в Солун. Това е място, което времето солун задължително трябва да посетите. Там, в сребърен саркофаг, се намират мощите на светеца.

.. като минаваше посред града, беше вече току-речи завладяна от българи – бакали, обущари, бакърджии, шивачи кожухари. “

Е, толкова за първото ми посещение на Солун. Един ден определено не стига за всичко, но пък наистина е приятно място за разходка за уикенда или пък на път към някой от близките до България курорти в Гърция.

Do you know about времето солун?

редактиране на кода]

Побратимени градове[редактиране

. За съжаление през почти целия ден валеше, но все пак успяхме да видим основните забележителности. Надявам се скоро да го посетя отново.

Мраморен саркофаг „Амазономахия“, Археологически музей, Солун

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *